Целюліт – це один із найбільш гнітючих чинників для сучасної жінки. Хочете дізнатися всю правду про нього і як боротися з ним?

Спочатку в боротьбі з целюлітом необхідно отримати максимальні знання про ті причини, які спричиняють це захворювання і сприяють його розвитку. Потрібно пам’ятати, що целюліт не є хворобою, хоча й заведено так його називати. Це насамперед розбалансованість організму, його функціонування. А насамперед на роботу вашого організму впливає спосіб життя та харчування.

Звичайно ж, на організм, і на розвиток целюліту, чинить свій згубний вплив сучасний ритм життя – перекуси на ходу, пізні вечері, паління, вживання алкоголю, стреси, малорухливий спосіб життя. З усіма цими факторами ми стикаємося щодня, що неминуче викликає в організмі дисбаланс і призводить до порушення циркуляції рідини всередині організму. Унаслідок цього клітини не отримують необхідних їм поживних речовин і ускладнюється виведення шлаків з організму. Усі ці причини лежать в основі модної сьогодні хвороби – целюліту.

Ще одним сприятливим фактором є недостатній тонус м’язів (гіпотонія).

Спадковість також впливає на появу та розвиток целюліту. Досить високий відсоток виникнення у вас целюліту, якщо у вашої матері він був. Як же з ним боротися? Одним із таких способів лікування целюліту є сауна. Річ у тім, що коли ти перебуваєш у сауні, завдяки високій температурі та великій вологості посилюється кровообіг і, відповідно, відтік лімфи стає інтенсивнішим. Крім того, в сауні наш організм очищається від токсинів, а якщо вам пощастить і ви потрапите в руки професіонала, ефект після парилки буде просто фантастичним.

Після регулярного відвідування сауни шкіра стає еластичною і пружною, крім того, організм стає більш витривалим, колір обличчя незрівнянно поліпшується. Для тих, у кого перша стадія розвитку целюліту, достатньо буде відвідувати сауну один раз на тиждень, а ось для тих, у кого вже складніший варіант, відвідування сауни має стати частішим – 2 – 4 рази на тиждень.

Дуже рекомендується відвідувати сауну, особливо на першій стадії целюліту, адже саме на початковій стадії сауна найбільш ефективна. Втім, її можна використовувати як доповнення до антицелюлітної програми на будь-якій стадії захворювання. Однак, варто пам’ятати про те, що у деяких людей бувають протипоказання до застосування сауни. А взагалі – сауна – це так добре!