Користь інфрачервоної сауни

Користь інфрачервоної сауни полягає в тому, що тіло прогрівається безпосередньо ІЧ-випромінюванням (ІЧ-тепло), для якого повітря прозоре, а шкірні покриви приймають все тепло на себе, прогріваючи тіло на глибину до 4,5 см, глибоко впливаючи на тканини, органи, м’язи, кістки та суглоби, прискорюючи потік крові та лімфи. Температура в інфрачервоній сауні не вища за 60С у поєднанні з вологістю повітря всього 40%. Тому екстремальних навантажень в ІЧ сауні немає, як у звичайній лазні, температура якої від 100 до 110С. В інфрачервоній сауні глибоке прогрівання тіла спричиняє й сильніше потовиділення – удвічі-втричі сильніше, а шлаків, токсинів та оксидів солей важких металів виводиться вчетверо-вшестеро більше, ніж у будь-яких інших саунах чи лазнях. Внаслідок відвідування ІЧ сауни інтенсивно виводяться отруйні продукти, людина відчуває в собі значні зміни. Крім того, за такого глибокого прогрівання температура тіла підвищується до 38,5 С, а хвороботворні бактерії та віруси, що перебувають в організмі, гинуть. Це свідчить про те, що і лікувальний, і косметичний ефект кабін інфрачервоних саун перевершує ефект від сауни або будь-якої іншої лазні.

У результаті незалежних досліджень, проведених американськими, європейськими та російськими лікарями, було встановлено таке: ІЧ сауна не має протипоказань, і підходять для будь-якого віку; регулярне приймання інфрачервоних процедур зменшує рівень холестерину в крові, а це, своєю чергою, зменшує ризик серцево-судинних захворювань, інфаркту, нормалізує рівень кров’яного тиску, зменшує негативні наслідки варикозного розширення вен; крім того, поліпшується циркуляція крові. Інфрачервону сауну можна використовувати як терапевтичний засіб лікування хронічного запалення середнього вуха та горла, кровотечі з носа; поліпшення обміну речовин під дією інфрачервоних променів призводить до усунення порушення травлення; швидше загоюються рани, переломи, розсмоктуються гематоми, скорочується реабілітаційний період після хірургічних операцій і травм.

ІЧ сауна – чудове доповнення до будь-якої дієти. За один сеанс в організмі згорає від 900 до 2400 калорій, що можна порівняти з пробігом 10-15 км. Отже, регулярне використання інфрачервоної кабіни допомагає збалансувати вагу.

Омолоджувальний ефект від впливу інфрачервоної сауни перевершує всі очікування. Це може стати додатковою послугою для салонів краси, а пані, які приділяють особливу увагу своєму здоров’ю і зовнішності, можуть придбати кабіну – ІЧ сауну для персонального користування. Результат відвідування ІЧ сауни – ваша шкіра стає гладкою, пружною та еластичною. Крім того, усувається низка шкірних захворювань; вугрі, прищі, лупа, екземи, а в деяких випадках навіть псоріаз. Зморшки розгладжуються, поліпшується колір обличчя. Різке розширення кровоносних і лімфатичних судин веде до фізичного “видавлювання” підшкірних целюлітних відкладень. Прямий розігрів м’язів в Інфрачервоній сауні дає змогу обходитися без розігрівальних мазей під час масажу.